e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Εγκάρδια συνάντηση με την Κυρία Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιορδανία

 Σήμερα το πρωί είχαμε την εξαιρετική τιμή να μας επισκεφθεί στο ξενοδοχείο, όπου καταλύουμε στο Αμμάν, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιορδανία Κυρία Μαρία-Λουίζα Μαρινάκη, η οποία είχε θερμή συζήτηση τόσο με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη γνωριμία με θρησκευτικούς περιηγητικούς προορισμούς του Βασιλείου, όσο και με όλα τα μέλη της Αποστολής.

Η ευγενεστάτη κ. Πρέσβης είχε την καλοσύνη να μας συνοδεύσει σε δυο σπουδαίους προσκυνηματικούς τόπους, οι οποίοι είτε συνδέονται με τα χρόνια και την δράση του ίδιου του Ιησού Χριστού, είτε χαρακτηρίζονται από περιώνυμους πρωτοχριστιανικούς ναούς: Τα Γέρασα και τα Γάδαρα (χώρα των Γεργεσηνών ή Γαδαρηνών). 

Ήταν όντως συγκινητική η στιγμή, κατά την οποίαν από τον αρχαιολογικό χώρο των Γαδάρων ατενίσαμε όλοι τη λίμνη της Γεννησαρέτ ή της Τιβεριάδας. Στην ανωτέρω φωτό, αριστερά στο βάθος η λίμνη και δεξιά τα υψώματα του Γκολάν. Σήμερα κείνται σε ισραηλινό έδαφος!...

Ιδιαίτερες δημοσιεύσεις μας για τους τόπους που επισκεφτήκαμε θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, λάβετε μια γεύση από το σημερινό πρωί στην ιορδανική πρωτεύουσα. Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: