e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Δυο νέοι Κληρικοί στο Μεντάν της Σουμάτρας






Διπλή πνευματική χαρά για την Ιερά Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Δύο νέοι κληρικοί προστέθηκαν με στο δυναμικό της.

Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Θεοδόσιο Timo, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μεντάν της Σουμάτρας.

Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Κωνσταντίνος χειροτόνησε τον Διάκονο Θεοδόσιο σε Πρεσβύτερο και τον κ. Δανιήλ Tobing σε Διάκονο. Ο νέος Διάκονος κατά την ώρα της χειροτονίας του έλαβε το όνομα Λουκάς εις τιμήν του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Οι δύο νέοι κληρικοί είναι έγγαμοι και απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής «Απόστολος Παύλος» Μεντάν. Ο π. Θεοδόσιος εργάζεται στη Θεολογική Σχολή, ενώ ο π. Λουκάς είναι υπεύθυνος του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής». Και οι δύο κληρικοί θα διακονήσουν σε Ορθόδοξες Κοινότητες στο Μεντάν και στη Νήσο Νίας.

Ο Σεβ. Σιγκαπούρης, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Μεντάν, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Νοσοκομείο «Θεοτόκος» και άλλα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως και να συνομιλήσει με τους εργαζομένους σε αυτά καθώς και με Ινδονήσιους Ορθοδόξους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: