e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Θυρανοίξια Ορθοδόξου Ναού στο Πακιστάν








Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 τελέσθηκαν σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης τα Θυρανοίξια του πρώτου Ορθοδόξου Ιερού Ναού στο Πακιστάν.

Της ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος. Συμμετείχαν ο Πακιστανός Ορθόδοξος κληρικός π. Ιωάννης Tanveer και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Martin Ritsi, Διευθυντής του ιεραποστολικού Οργανισμού OCMC. Παρέστησαν τοπικοί αξιωματούχοι, ὁ Πρέσβυς της Ελλάδος στο Πακιστάν κ. Πέτρος Μαυροειδής μετά της συζύγου του και βέβαια πολλοί Ορθόδοξοι πιστοί, μέλη των Ορθοδόξων Κοινοτήτων Λαχώρης και Βαζιραμπάντ.

Ο Ναός, ο οποίος κτίσθηκε στην περιοχή Βαζιραμπάντ, με χρήματα ανωνύμου δωρητού από την Αμερική μέσω του ιεραποστολικού οργανισμού OCMC, θα τιμάται επ᾽ ονόματι της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα εορτάζει στις 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στο Πακιστάν, είχε ακόμη την ευκαιρία να μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ και την Λαχώρη και να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τις τοπικές Ορθόδοξες Κοινότητες και να συναντηθεί με τοπικούς και κυβερνητικούς παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: