e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Χθες το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σουηδίας στο Φανάρι, σήμερα η Χειροτονία του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη [φωτογραφίες + videos]








Μετά χαράς πληροφορούμε τους φίλους και αναγνώστες του ιστοτόπου μας ότι χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η προβλεπόμενη Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα (κατά κόσμον Παναγιώτη Στρογγύλη, αρχαίου φίλου μας από τα φοιτητικά χρόνια). 

Σήμερα, ολοένα δηλαδή, τελείται στον ίδιο περίβλεπτο Ναό, το κέντρο της Ορθοδοξίας, η Χειροτονία του από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μόλις επιστρέψαντα από το μεστό δεκαήμερο ταξίδι του στη Γερμανία. Εννοείται, λειτουργούν μαζί με Πατριάρχη και τα λοιπά μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Από καρδιάς ευχόμαστε στον υπό χειροτονίαν Φίλο, να διατηρεί καθ' όλες τις ημέρες της ζωής του τη Χαρά της Πεντηκοστής, την οποία δέχεται -ως επιφοίτηση Ουρανού- σήμερα! Άξιος!!!

π. Π. Κ.

[Το ανωτέρω σημείωμα συντάχτηκε με υλικό από τον πάντα καλά ενημερωμένο ιστότοπο Φως Φαναρίου του Παναγιώτη Ανδριόπουλου και από φίλους του facebook] 






Δεν υπάρχουν σχόλια: