e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός στη Ζάκυνθο


Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της αγιορείτικης Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατέφθασε ως προσκυνητής του Προστάτου Αγίου των Ζακυνθίων, Διονυσίου του θαυματουργού! 

Ο Γέροντας, σήμερα το πρωί, αμέσως μετά τα "Βγαλσίματα" του Αγίου, επισκέφτηκε εθιμοτυπικώς το Μητροπολιτικό Μέγαρο Ζακύνθου, όπου ξεναγήθηκε τόσο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, όσο και από τον Γενικό Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, τον Γραμματέα κ. Πέτρο Παράσχη, τον Λογιστή κ. Διονύσιο Πλέσσα, τον Οδηγό κ. Σπυρίδωνα Νέγκα και τον ιδιαίτερο Γραμματέα κ. Παναγιώτη Στραβοπόδη

Στη Σάλα του Θρόνου, υπήρξε κέρασμα, στο οποίο παρέστησαν και όσοι από τους Αρχιερείς έχουν ήδη φθάσει για την Εορτή. Αξίζει να σημειωθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι ο Γέροντας και οι συν αυτώ Βατοπαιδινοί Πατέρες, σε μιαν εποχή οικονομικής δυσπραγίας και για την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, στηρίζει γενναιότατα το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της τοπικής Εκκλησίας μας, ούτως ώστε οι ευεργετούμενοι εμπερίστατοι Ζακυνθινοί να μη στερηθούν της όποιας ανακούφισης!
































[Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Στραβοπόδης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: