e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πανέτοιμοι για την Γιορτή Οικολογίας και την Ε1 δράση του "Αληθώς"


Είμαστε πανέτοιμοι, εδώ στο Μπανάτο και στο Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», για την πρώτη φετινή σύναξή μας, η οποία θα επιχειρήσει να συμβάλει στην οικολογική ευαισθητοποίηση. Ο αύλειος χώρος του  ενοριακού Παρεκκλησίου της Παλαιάς Βλαχέραινας έχει ήδη ευπρεπιστεί κατάλληλα έτσι ώστε σε λίγο, στις 7.45 μ.μ., να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα εκδήλωσή μας, σύμφωνα το εξής πρόγραμμα:

α) Αγιασμός με το Χέρι του Αγίου Διονυσίου, για την έναρξη του ε΄ κύκλου δράσεων του Κέντρου μας. Το αγιασμένο Χέρι του Προστάτη των απανταχού Ζακυνθίων θα φέρει κοντά μας ο Καθηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. 

β) Ειδική Δέηση υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος, η οποία έχει ποιηθεί με την ευκαιρία μάλιστα της Εκκλησιαστικής Ημέρας Περιβάλλοντος κάθε 1η Σεπτεμβρίου, που από 25ετίας έχει καθιερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

γ) Ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. κ. Διονύσιο Δ΄, με θέμα: «Το φυσικό περιβάλλον μες από τις διδαχές του νέου οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: