e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ζακυνθινές παρουσίες στο Δ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης (13-15.11.2015)

Το Δ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα (Κτήριο Θεολογικής Σχολής - Πανεπιστημιούπολη). Διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλη ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων. 

Στο πρόγραμμα του συμποσίου συμπεριλαμβάνονται επιστημονικές ανακοινώσεις, που αφορούν σε θέματα της νεοελληνικής εκκλησιαστικής τέχνης (19ου αιώνα μέχρι σήμερα). Ενότητες του Συμποσίου είναι οι εξής: α) αρχιτεκτονική, β) ζωγραφική, γ) γλυπτική και δ) μικροτεχνία.

Από πλευράς Ζακύνθου συμμετέχουν δύο εισηγητές κι ένας -διά του έργου του- εραστής και υπέρμαχος των γραμμάτων και της τέχνης της Ζακύνθου: 
1. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης, με θέμα "Ένα άγνωστο ευαγγελιοκάλυμμα του Αθανασίου Τζημούρη στη Ζάκυνθο"
2. Κωνσταντίνος Στουπάθης, με θέμα: "Η συμβολή του συντηρητή έργων τέχνης στην ανάδειξη της αισθητικής αξίας των φορητών εικόνων" και 
3. Γιάννης Ρηγόπουλος: "Επιβίωση και αναβίωση παλιότερων μορφών στη νεοελληνική εκκλησιαστική τέχνη".

Περισσότερα και ειδικότερα στο Πρόγραμμα που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: