e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού η αφίσα του προετοιμαζόμενου Δ7 αφρικάνικου "Αληθώς"


Κυκλοφορήθηκε σήμερα η αφίσα του προετοιμαζόμενου Δ7 "Αληθώς", στο οποίο ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης θα μας παρουσιάσει το πρόσφατο ταξίδι του στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Αυτό θα συμβεί στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1η Μαρτίου 2015, ώρα 8.15 το βράδυ

Η αφίσα δημιουργήθηκε από τον μόνιμο συνεργάτη μας Ιωάννη-Πορφύριο Καποδίστρια και βασίζεται σε μιαν ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γεωργιάδη από το εν λόγω ταξίδι του στην Αφρική. Πρόκειται για μια νεαρή Αφρικανή, που φέρει στην πλάτη της μιαν άλλη μικρή Αφρικανή. Ελπίζουμε οι δύο Αφρικανές να είναι αδελφές και όχι η μεγαλύτερη να είναι η μητέρα της μικρής, όπως συνήθως συμβαίνει στη μαύρη ήπειρο: μητέρες δηλαδή στην πρώιμη εφηβεία. 


Στο Μέγαρο Μουσικής ο Πρωτοψάλτης Μπανάτου Δημήτρης Κάνδηλας και η Χορωδία "Το όνειρο του παιδιού"


Καταχειροκροτήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα, 16η Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) ο πρωτοψάλτης της Ενορίας μας και τραγουδιστής Δημήτρης Κάνδηλας, επικεφαλής της 40μελούς Χορωδίας "Το όνειρο του παιδιού". Στο πρώτο μέρος παρουσίασαν μελοποιημένα έργα Σολωμού και Κάλβου και παραδοσιακές καντάδες, με μαέστρο τον Κάνδηλα. Στο δεύτερο μέρος ο ίδιος ο μαέστρος απέδωσε μελοποιήσεις μεγάλων συνθετών και στιχουργών. 

Από τη θέση αυτή συγχαίρουμε τον Πρωτοψάλτη μας, όπως και τα μέλη της Χορωδίας, μερικά εκ των οποίων καλύπτουν περιστασιακά τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας μας, αλλά και επενδύουν μουσικά κάποιες από τις δράσεις του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς".Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις Φιλιππίνες για το Κλίμα, προσκεκλημένος από τον François Hollande

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ 


Ἐν ὄψει τῆς συγκλήσεως κατά τόν προσεχῆ Δεκέμβριον ἐν Παρισίοις τῆς 21ης Διασκέψεως τῶν συμβαλλομένων μερῶν τῆς Συμβάσεως-Πλαισίου τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν ἐπί τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς (COP 21), πραγματοποιεῖται κατά τό διήμερον 26-27 τ.μ. Φεβρουαρίου εἰς τάς Φιλιππίνας Συνέδριον μέ θέμα τό κλίμα καί τήν δρομολόγησιν κοινῆς ἐκκλήσεως πρός παγκόσμιον κινητοποίησιν διά τήν ἐπιτυχίαν τῆς Διασκέψεως τῶν Παρισίων.

Ἡ Α. Ἐξοχότης, ὁ Πρόεδρος τῆς Γαλλικῆς Δημοκρατίας François Hollande μεταβαίνων ἐπί τῷ ὡς ἄνω σκοπῷ εἰς Φιλιππίνας καί συνοδευόμενος ὑπό «πολλῶν προσωπικοτήτων γνωστῶν διά τήν στράτευσίν των ὑπέρ τῆς εἰρήνης, τοῦ περιβάλλοντος καί τῆς βιωσίμου ἀναπτύξεως», ὡς λέγει εἰς τό σχετικόν προσκλητήριον, συμπεριέλαβε μεταξύ αὐτῶν καί τήν Α. Θ. Παναγιότητα τόν Πατριάρχην, Ὅστις καί εὐχαρίστως ἀπεδέχθη τήν τιμητικήν πρόσκλησιν καί μέλλει ἵνα συμμετάσχῃ ἔχων ὡς συνοδούς Αὐτοῦ τόν Σεβ. Μητροπολίτην Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ καί τόν Ἱερολ. Ἀρχιδιάκονον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου καί Καθηγητήν κ. Ἰωάννην Χρυσαυγῆν.

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης θά ἐπιστρέψῃ σύν Θεῷ, εἰς τήν Πόλιν τήν 28ην Φεβρουαρίου.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 16ῃ Φεβρουαρίου 2015
 Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας 

700 νέες βαπτίσεις "εις Χριστόν" στη Μητρόπολη Τανζανίας

"ΠΥΡ ΗΛΘΟΝ ΒΑΛΕΙΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ" (Λουκ. ιβ´ 49). Η φωτιά της Ιεραποστολής, το ΠΥΡ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, έπιασε για τα καλά στην Τανζανία!! 700 ΝΕΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ!!!