e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και η έκθεση “Άθως. Το Άγιον Όρος” στην κρατική Δούμα της Μόσχας

Του ΚΩΣΤΑ ΜΥΓΔΑΛΗ 

Στην Μόσχα στην κρατική Δούμα, την Δευτέρα 4.4.2016, εγκαινιάσαμε την έκθεση με θέμα “Άθως. Το Άγιον Όρος”. Αφιερωμένη στο έτος Ελλάδας Ρωσίας αλλά και στα χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγ. Όρος. 
          Διοργανωτής: Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας. Μιά προσπάθεια εργώδης που μας πήρε πολύ χρόνο και κόπο. Το περίφημο υλικό της έκθεσης, ανήκει στην “Αγιορειτική Φωτοθήκη” της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας. Την έκθεση εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δούμα κ. Ναρίσκιν, παρουσία του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Κουράκη. Τους προσφώνησαν ο Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Αμανατίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. Ποπώφ. Ήταν όλοι εκεί. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου. Τα πολύ σκληρά μέτρα ασφάλειας εισόδου στην Δούμα δεν επέτρεψαν να την επισκεφθούν πολλοί, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον. Υπάρχει αίτημα για μεταφορά στον εκθεσιακό χώρο του Ναού του Σωτήρος Χριστού. Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια και τους χώρους της Έκθεσης. Σύντομα θα έρθει και Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: