e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου [live]

Πρωί Κυριακής, 7ης Οκτωβρίου 2017, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και πλειάδος Αρχιερέων συλλειτουργούντων 







Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. 

Παρέστησαν αρκετοί Ιεράρχες, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών αρχών, κλήρος και λαός. 

Ο νέος Μητροπολίτης στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε το Σώμα της Ιεραρχίας, τους κληρικούς και λαϊκούς της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Μητροπόλεως Φιλίππων για την παρουσία τους και την αγάπη τους. «Είθε η χάρη του Θεού να μην με εγκαταλείψει στον αγώνα μου για το ποίμνιο που μου εμπιστεύθηκε» υπογράμμισε. 

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του νεοχειροτονηθέντα και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την στήριξή τους. Ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη «να πετύχει στην αποστολή της εκπλήρωσης και του χειρισμού της ιστορικής Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Η Μητρόπολη αυτή, άλλωστε, προέρχεται κατευθείαν από τον Απόστολο Παύλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: