e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Γνωριμία με τη Χριστίνα Μερκούρη, ομιλήτρια της Ζ2 σύναξης του "Αληθώς" (5.11.2017, 7 μ.μ.)

Κατά την 2η σύναξη του ζ΄ κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, αύριο το βράδυ (Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ.), ομιλήτρια θα είναι η κ. Χριστίνα Μερκούρη, με θέμα: "Το ζωγραφικό έργο του Νικολάου Κουτούζη". Ας γνωρίσουμε ακολούθως την επιστημονική διαδρομή της!


Who is Who
Χριστίνα Μερκούρη

Αρχαιολόγος του ΥΠΠΟΑ, Διευθύντρια της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Πρέβεζας-Άρτας από τις αρχές του 2011 έως το τέλος Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου.

Έχει διατελέσει Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχείου Αναζήτησης και Ανάκτησης Αρχαίων στην Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών από το 2008 έως και το 2010.

Απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Προϊστορίας και Πρωτοϊστορίας της Εθνικής Σχολής Αρχαιολογίας της Ρώμης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με τον Πολιτισμό, την Αρχαιολογία και την Ιστορία, τη Μουσειακή Εκπαίδευση και τις Νέες Τεχνολογίες. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με σκοπό τη μελέτη της διαθαλάσσιας επικοινωνίας του κόσμου του Αιγαίου με τη νότια Ιταλία κατά τη μυκηναϊκή περίοδο. Την τελευταία δεκαπενταετία διδάσκει σε κύκλους μαθημάτων για θέματα του μινωϊκού και μυκηναϊκού πολιτισμού γενικότερα και της μυκηναϊκής κεραμικής ειδικότερα στο Istituto Universitario Suor Orsola Benincasa στη Νεάπολη.

Μέλος οργανωτικών επιτροπών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκθέσεων, ημερίδων, συνεδρίων του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και ημερίδες και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σχετικά με θέματα αρχειονομίας και αρχαιολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: