e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι Αγιασμοί 2018 στις οικίες του Μπανάτου




Ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι Αγιασμοί στα σπίτια της Ενορίας του Μπανάτου. Ο καιρός, παρά τις νεφώσεις με κάποιο μεσημεριανό ψιλόβροχο, επέτρεψε στον Εφημέριο π. Παναγιώτη και τα δασκαλούδια του (δηλαδή τα παιδιά του Ιερού Βήματος) που τον συνόδευαν, να μπει ανεμπόδιστα στα σπιτικά των παραδοσιακών Ενοριτών, οι οποίοι με καλή διάθεση τον δέχονταν, ώστε να ασπασθούν τον Τίμιο Σταυρό και να δεχθούν πάνω τους τον Αγιασμό από τις ευωδιαστές αγιαστούρες. Σημειωτέον ότι ο Εφημέριος σε κάθε οικία άφησε ως ευλογία από ένα εγκόλπιο Ημερολόγιο του 2018 (εκδ. Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου), όπως έχει καθιερώσει από 30ετίας, κάτι που πλέον -κατά ευγενή μίμηση- έχει επεκταθεί στις πλείστες Ενορίες του νησιού.

Τα σπουδαιότερα ευελπιστούμε να τα βιώσουμε στην αυριανή Ευχαριστιακή Σύναξη του Φωτώνε, στον παραδοσιακά κεκοσμημένο Ναό της Παναγούλας μας! Όσοι πιστοί και φίλοι, προσέλθετε! 

[Φωτογραφίες: Τάσος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: