e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η αναγόρευση του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ σε Επίτιμο Διδάκτορα ΑΠΘ [video]

Πηγή: Πεμπτουσία 




Στιγμές από την αναγόρευση της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, «ο τιμώμενος αποτελεί μία εξέχουσα προσωπικότητα με μέγιστη προσφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στον χριστιανικό κόσμο, στην Αφρικανική Ήπειρο και στον ελληνισμό. Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρος Β’, εργάζεται και μοχθεί για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών, λαών, ανθρώπων και πολιτισμών στην Αφρική».


Ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης εκφωνεί τον Έπαινο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης προς την Α. Θ. Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, κατά την αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: