e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Λαμπρή Αρχιερατική Συλλειτουργία προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω (24.8.2018)


Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24.8.2018, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, τιμώντας αξιοχρέως την 301η επέτειο από την ευλογητή Μετακομιδή του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο (1717). 
     Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα ομίλησε κατάλληλα απ' άμβωνος, αναθυμούμενος την περυσινή επίσημη επίσκεψη στην πανήγυρι 2017 του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄. 
     Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και οι Θεοφ. Επίσκοποι Μωκησσού κ. Δημήτριος και Ωλένης κ. Αθανάσιος. 
     Παρέστησαν οι πολιτικοί και στρατιωτικές αρχές, με επικεφαλής τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρο Κοντονή.
[Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, για το οποίο μόχθησε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]















































































 

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: