e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Σεμνές εσπέριες φωτοστιγμές από το ξωκλήσι του Άι Νικόλα στα Καρκαναίικα Μπανάτου




















Με χαρά άκουσαν, σήμερα το απόγευμα (5 Δεκεμβρίου 2018), οι γείτονες του εξωκλησιού του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Καρκαναίικα Μπανάτου, την καμπάνα που ανήγγειλε τα Εσπέρια για τον κοσμαγάπητο Άγιο "τση γης και του πελάου", του οποίου την μνήμη τιμάμε απόψε και αύριο πανορθοδόξως. 

Τα παιδιά της κ. Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, με τις οικογένειές τους (ιδιοκτήτες της ιεράς αυτής στέγης) προσήλθαν να ευπρεπίσουν, μαζί με τον Εφημέριό τους, τον λειτουργικό τόπο για την τέλεση της Ευχαριστιακής Συνάξεως. Κάποιες κυρίες μάλιστα έφθασαν ώστε να εξομολογηθούν, προετοιμαζόμενες για τη θεία Κοινωνία.

Όσοι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν, είσθε προσκεκλημένοι αύριο, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, αποδίδοντας σεβαστική προσκύνηση στον Άγιο της Λυκίας, με θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, επίκαιρη ομιλία και στη συνέχεια, στο παρακείμενο σπίτι των ιδιοκτητών, κεράσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: