e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς" τίμησε τον Ζακύνθιο νέο Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ


Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι ένας ευγενής και φιλόπονος Κληρικός της Ζακύνθου, ο π. Δανιήλ Μπιάζης, μεταφυτεύτηκε προ τετραετίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ήδη τιμήθηκε από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο με την εκλογή και χειροτονία του στο επισκοπικό αξίωμα και μάλιστα στην περιωπή του Μητροπολίτου Αξώμης.  

Ευρισκόμενος, λοιπόν, ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ στην κοινή γενέτειρά μας Ζάκυνθο για τον τριήμερο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Διονυσίου, απολαμβάνει πολλών τιμών και καρδιακής αγάπης από σύνολη την κοινωνία του νησιού μας, μαζί με ευχές - προσευχές για όλα τα Αίσια στη ζωή και αρχιερατεία του στη μακρινή γη των Αιθιόπων. 


Από πλευράς της Ενορίας Μπανάτου, ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, συνάντησε τον νέο Μητροπολίτη, αγαπητό αδελφό και μέχρι πρότινος καλό συνεργάτη, εκ μέρους δε του "Αληθώς", του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου της Ενορίας μας, χάρισε στον Άγγελο των Ορθοδόξων της Αιθιοπίας ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, πανομοιότυπο και από τον ίδιο καλλιτέχνη με εκείνο, το οποίο έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης καθ' όλη την διάρκεια των εργασιών της ιστορικής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Κρήτη 2016). Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι ο κ. Δανιήλ υπήρξε απ' αρχής της ζωής του Κέντρου Λόγου "Αληθώς" θερμός θιασώτης των δράσεών του, ενίοτε μάλιστα και εισηγητής

Ο άγιος Αξώμης ευχαριστώντας, αντιδώρισε στον π. Παναγιώτη λεπταίσθητο επιστήθιο Σταυρό - αναμνηστικό της Χειροτονίας του σε Επίσκοπο, με θερμότατη αφιέρωση! [Βλ. φωτό κατωτέρω].


[Ωσάν σε υποσημείωση αναφέρουμε ότι, κατά τα ισχύοντα, ο εκάστοτε Μητροπολίτης Αξώμης είναι ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου στις σχέσεις της Μητρός Εκκλησίας με τους Κόπτες, δηλ. την Αιθιοπική Εκκλησία, η οποία κυριαρχεί στη χώρα Αιθιοπίας. Ως εκ τούτου μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη ορίσει εκπρόσωπό του στην ενθρόνιση του νέου Αξώμης κ. Δανιήλ, στην Αντίς Αμπέμπα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: