e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας μετονόμασε με νόμο την παράταξη Ονουφρίου σε "Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία"


Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Verkhovna Rada) ενέκρινε τον αριθμό νομοσχεδίου 5309, ο οποίος προβλέπει την αλλαγή του ονόματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν συντριπτικά οι βουλευτές, προβλέπει τη μετονομασία την μέχρι πρότινος επίσημη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας σε Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία.

Το σχετικό νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από βουλευτές 240 ατόμων.

Ο πλήρης τίτλος του εγγράφου - Σχέδιο Νόμου «Περί τροποποιήσεως στο νόμο της Ουκρανίας» για την ελευθερία της συνείδησης και τις θρησκευτικές οργανώσεις «στο όνομα των θρησκευτικών οργανώσεων (ενώσεων) που συνθέτουν τη δομή (ένα μέρος) μιας θρησκευτικής οργάνωσης (ένωσης), το διοικητικό κέντρο της οποίας βρίσκεται εκτός της Ουκρανίας, σε κράτος που αναγνωρίζεται από το νόμο ότι έχει διαπράξει στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας και / ή προσωρινά καταλαμβάνει μέρος του εδάφους της Ουκρανίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: