e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

40ήμερο Μνημόσυνο π. Παναρέτου, Προηγουμένου Μονής Βουλκάνου της Μεσσηνίας


Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2019, το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας Αρχιμ. Παναρέτου Γεωργοπούλου. 

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Καθηγουμένου, εξήρε την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, το Μοναστήρι και την Υπεραγία Θεοτόκο. Με το πέρας της απολύσεως τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση εις τον τάφο του μακαριστού.

πηγή: NEWS MESSINIA












Δεν υπάρχουν σχόλια: