e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Η επίσημη Λειτουργία του Πάσχα 2019 στο Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Στην "εκκλησιά την λαμπροφόρα" της Φανερωμένης Μπανάτου έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη της Αναστάσεως, αμέσως μετά την Τελετή του "Χριστός Ανέστη"
     Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας και μάλιστα κατά την διάρκεια του Ευαγγελίου σημαίναν οι καμπάνες σε κάθε στίχο της ευαγγελικής περικοπής, ειδοποιούμενες από το κουδούνι του Ιερού Βήματος, σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθος της Ζακύνθου. 
     Πριν την θ. Λειτουργία αναγνώσθηκε από τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια ο Κατηχητικός Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μετά το πέρας της ευλογήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, τα οποία διανεμήθηκαν στο εκκλησίασμα. Το ψαλτήρι τίμησαν πανηγυρικά οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης.
     Εκ των εκκλησιασθέντων, σχεδόν όλοι (περί τα 40 άτομα και κυρίως νέοι άνθρωποι) μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων της Ζωής!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: