e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή στο ορεινό χωριό Μαριές της Ζακύνθου


Πρωί Δευτέρας, 22ας Ιουλίου 2019, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής χωρίου Μαριών της Ζακύνθου. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ και Αξώμης κ. Δανιήλ.
     Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι η Αγία Μαγδαληνή θεωρείται η ευαγγελισαμένη Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα στο νησί της Ζακύνθου και μάλιστα σε αυτό τον ορεινό τόπο των Μαριών. Τούτο συνέβη κατά τον πλου της -μαζί με την Μαρία του Κλωπά- προς Ρώμη, όταν οι δύο αγέρωχες γυναίκες ταξίδεψαν για να διαμαρτυρηθούν στον Αυτοκράτορα για την μεγάλη δικαστική πλάνη, το πάθος και τον σταυρικό θάνατο του Κυρίου Ιησού.






























Δεν υπάρχουν σχόλια: