e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Προκαθήμενοι των παλαίφατων Πατριαρχείων υπό στενό ρωσικό κλοιό



Στις 23 του Σεπτέμβρη 2019, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, κατά τη διάρκεια του "προσκυνηματικού" ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.


Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μεταβίβασε στο Μακαριώτατο τις αδελφικές ευχές του Προκαθημένου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επίσης μετέφερε και την ειλικρινή του συγγνώμη για το "λάθος" που διαπράχθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης του Μινσκ στις 4/9 σχετικά με την δήθεν δήλωση του ότι αναγνωρίζει μόνο την Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Ονούφριο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με κεντρικό θέμα την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας συζητήθηκαν επίσης ζητήματα ανάπτυξης αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Τοπικών Εκκλησιών, καθώς και θέματα όπως το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη μέρα (22/9) ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος συζήτησε με τον Ρώσο Μητροπολίτη και για τις συνεχιζόμενες εργασίες αποκατάστασης της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου. Στο τέλος της συνάντησης, οι ιεράρχες αντάλλαξαν βαρύτιμα δώρα.

Στην πραγματικότητα και αυτό το "προσκυνηματικό" ταξίδι του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα είχε σκοπό να οργανώσει τους Πατριάρχες των Παλαίφατων Πατριαρχείων, ώστε να πραγματοποιήσουν μεταξύ τους συνάντηση, να στραφούν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να πειστούν με το γνωστό "Ρωσικό τρόπο", ώστε να κηρύξουν τον τόμο αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας Άκυρο.

[πηγή facebook: Orthodox Patriachates]






Δεν υπάρχουν σχόλια: