e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Τιμήθηκε ο Άγιος Βλάσιος στον τόπο της πάλαι ποτέ Μονής του εν Βανάτω, πρώτη φορά στους νεότερους αιώνες


Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως για τον Άγιο Χαράλαμπο, σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2020, εν Βανάτω της Ζακύνθου, περί τις 10.30 π.μ., συνεορτάζοντας τον αύριο τιμώμενο Άγιο Βλάσιο, μετέβησαν ιερείς και φιλέορτο εκκλησίασμα στον τόπο της παλαιάς Μονής του Αγίου Βλασίου (σήμερα αυλή του εστιατορίου "Στης γυναίκας του Αλέξη"), όπου υπάρχει παλαιή περίπυστη Κολόννα (δηλαδή: προσκυνητάρι).
     Εκεί έγινε εόρτια Αρτοκλασία και σχετική Δέηση, με σύντομη ομιλία

     Ακολούθως στο εστιατόριο, η Οικογένεια Αλεξίου και Μάντυς Αβούρη, η οποία διοργανώνει για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου την εορτή αυτή στον πάλαι ποτέ ιερό αυτόν χώρο (μνημονευόμενον από το 1495), παρέθεσε για όλους πλούσιο κέρασμα, τιμώντας αφενός μεν τον Άγιο της αυλής τους, αφετέρου δε για να ευλογηθούν οι δραστηριότητές τους στην εκεί εργασία τους.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





























Δεν υπάρχουν σχόλια: