e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Με κόμπο στο λαιμό ο Οικουμενικός Πατριάρχης



Με κόμπο στο λαιμό φανερά συγκινημένος στο άκουσμα της πρόθεσης του Νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τένεδου Κυρίλλου, για ανέγερση γηροκομείου στην πονεμένη Ίμβρο, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μετά τον εσπερινό ανακοίνωσε πως ήταν δικό του όνειρο και θα αναλάβει προσωπικά την δαπάνη του έργου.



Την γενέτειρα του Ίμβρο επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου. Ο οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε όλα τα χωριά της ταλαίπωρης Ίμβρου και έκανε αποκλειστικά δηλώσεις στο MEGA από τα Αγρίδια.

Ο Πατριάρχης τόνισε στο MEGA την σημασία της επαναλειτουργίας ελληνικών σχολείων στο νησί.

Ο Πατριάρχης που οπότε γυρίζει στην γενέτειρα του νιώθει σαν παιδί και ας είναι στα 80 του κέρδισε και τον πόντο στο πινγκ πονγκ στο τραπέζι του νέου ελληνικού Λυκείου της Ίμβρου.

Ο ελληνικός πληθυσμός στο νησί τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε άνθιση μετά την επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων που ήταν απαγορευμένα για τέσσερις δεκαετίες.

Οι ομογενείς τώρα βλέπουν το μέλλον με ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: