e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού


Το πρωί της Πέμπτης, 26 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μετέβη στο κοιμητήριο Rookwood, στο Σύδνεϋ, όπου αναπαύεται ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Στυλιανός και τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του, δεηθείς υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. 

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ.κ. Σεραφείμ, κληρικοί και πιστοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου, ο Σεβ. κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Στυλιανού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Gymea, και ακολούθως τέλεσε Τρισάγιο υπέρ του μακαριστού προκατόχου του κυρού Στυλιανού, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και στη συμβολή του στην πρόοδο της τοπικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: