e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία [video]


19.11.2020 | 16:43

Στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού, σε δωμάτιο της μονάδας αυξημένης φροντίδας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, δίνει τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας που χθες ανέβασε πυρετό, διαγνώστηκε θετικός και μετά την πρωινή συνομιλία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε να νοσηλευτεί.

Η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου έγινε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του 82χρονου ιεράρχη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ εξήγησε στον μακαριότατο τους λόγους που έπρεπε να νοσηλευτεί.

Η προχωρημένη ηλικία, η ευαισθησία από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει, δεν άφηναν περιθώρια για περαιτέρω παραμονή εκτός νοσοκομείου.

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία. Ο πυρετός του έφτασε μέχρι το 37,7 χωρίς να αντιμετωπίζει άλλα συμπτώματα.

Στους στενούς συνεργάτες του, εμφανίστηκε ψύχραιμος και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ είπε ότι η τήρηση των μέτρων είναι ιερή υποχρέωση όλων.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Το περασμένο Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στα γραφεία της αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος είχε κάνει γρήγορο αλλά και μοριακό τεστ που βγήκαν αρνητικά. Τεστ είχε κάνει και ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης βρέθηκε αρνητικός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, απέστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: