e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Η Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία 2020 στον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου

Ρεθύμνης Ευγένιος: «Η Γέννηση του Χριστού να φέρει στον κόσμο την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη που θα απομακρύνουν το φόβο, την απόγνωση και τη σκληρότητα από τις ανθρώπινες καρδιές»

Την Παρασκευή 25η Δεκεμβρίου 2020, Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης.

Οι ακολουθίες τελέσθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας, τα οποία οι παριστάμενοι τήρησαν με καρτερικότητα και υπομονή, εκφράζοντας έτσι τόσο την χαρά του πληρώματος της Εκκλησίας για το άνοιγμα των ναών στους πιστούς κατά τη μεγάλη αυτή ημέρα όσο και τη βούληση όλων, με πνεύμα υπακοής στην Εκκλησία και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να συμβάλουν στην υπέρβαση αυτής της σκληρής δοκιμασίας που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ενώ στο τέλος της ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχήθηκε σε όλους η Γέννηση του Χριστού να φέρει στον κόσμο την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη που θα απομακρύνουν το φόβο, την απόγνωση και την αναισθησία και σκληρότητα από τις ανθρώπινες καρδιές.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε ειδική δέηση «διά την προστασίαν εκ της λοιμικής νόσου του κορωνοϊού».

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου































Δεν υπάρχουν σχόλια: