e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Σάλος από το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κυθήρων για τα εμβόλια – Παρενέβη εισαγγελέας


30.12.2020 | 17:18

Την ώρα που οι εμβολιασμοί στη χώρα συνεχίζονται και παραμονές της Πρωτοχρονιάς έχουν φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας για οριστική νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό, ορισμένοι όχι μόνο εμφανίζονται δύσπιστοι αλλά ζητούν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και αφίσες να σταματήσει η διαδικασία στη χώρα.

Στοιχισμένος στην ίδια γραμμή και ο μητροπολίτης Κυθήρων, που μετά τα όσα είπε από άμβωνος, πλέον έχει ραντεβού με τον εισαγγελέα.

Ο ιεράρχης επικαλέστηκε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για να πάει κόντρα στους επιστήμονες και να επηρεάσει το ποίμνιό του.

Το επίμαχο κήρυγμα έγινε την περασμένη Κυριακή μετά τον εσπερινό. Και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο Live News ο Μητροπολίτης Κυθήρων παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.

Ο μητροπολίτης Κυθήρων έστειλε μεταξύ άλλων και άρθρο του BBC, στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση του Βατικανού για τα εμβόλια.

«Όλοι οι εμβολιασμοί που αναγνωρίζονται ως κλινικά ασφαλείς και αποτελεσματικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καλή συνείδηση γνωρίζοντας ότι η χρήση τέτοιων εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης, από την οποία προέρχονται τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των εμβολίων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης».

Όλα αυτά την ώρα που σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, διάφορα σημεία ακόμα και παρμπρίζ αυτοκινήτων, γέμισαν αφίσες κατά των εμβολιασμών.

Σε όλες, τονίζεται ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο κι παγίδα. Ζητείται να μην το κάνει κανείς παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, με κάποιους να υιοθετούν τις επικίνδυνες απόψεις.

Για τον μητροπολίτη Κυθήρων υπήρξε το απόγευμα εισαγγελική παρέμβαση και έτσι πολύ σύντομα ο ιεράρχης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: