e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μια... κυριακάτικη Παρασκευή στον Προφήτη Ηλία του Μεγάλου Ρεύματος [video-photos]

Η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος ΚΠόλεως, θέλοντας να εκφράσει το βαθύτατο σεβασμό και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της στους προγόνους μας, που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της, αποφάσισε, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, να τελείται κάθε Σάββατο Θεία Λειτουργία για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Αυτόν τον καιρό όμως, λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τα Σαββατοκύριακα, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η παραπάνω απόφαση.
Όσο, λοιπόν, διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, η Θεία Λειτουργία θα τελείται κάθε Παρασκευή.
Έτσι, σήμερα το πρωΐ, Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Προφήτη Ηλία της Κοινότητάς μας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειάς μας. Λειτούργησε ο νέος μας Ιερατικώς Προϊστάμενος Μέγας Κατηχητής π. Χρύσανθος Δημητριάδης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο για όλους όσοι αναπαύονται στο Κοιμητήριό μας και ο Σεβ. Επόπτης ομίλησε για τη τιμή που πρέπει να αποδίδουμε στους κεκοιμημένους και τη σημασία των ιερών μνημοσύνων.
Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί χριστιανοί από το χιονισμένο χωριό μας, αλλά και από άλλα μέρη της Πόλης, ακόμη και από το κεντρικότατο Σταυροδρόμι.
Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα είχε την ευγενή καλοσύνη να ετοιμάσει ένα πλούσιο κέρασμα στον χιονισμένο αυλόγυρο της εκκλησίας, ο οποίος θερμαινόταν όχι μόνο από τα δύο ωραία μαγκάλια που έκαιγαν, αλλά και από το κλίμα εγκαρδιότητας και αγάπης που υπήρχε μεταξύ των εκκλησιασθέντων χριστιανών και των αλλοδόξων φίλων και επισκεπτών μας που βρέθηκαν κοντά μας.
Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απ’ ευθείας, με τη φροντίδα του Προέδρου μας Γιώργου Παπαλιάρη, από το διαδικτυακό κανάλι «Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος» στο facebook και έτσι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν από μακρυά όχι μόνο οι καταγόμενοι από το γραφικό χωριό μας, αλλά και όσοι ακόμη επιθυμούσαν.
Ο Θεός να αναπαύει τους κεκοιμημένους προγόνους μας και σε μας να χαρίζει υγεία, για να μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα και να προσευχόμαστε γι’ αυτούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:














Δεν υπάρχουν σχόλια: