e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Κυριακή Βαΐων και Α΄ Νυμφίος 2021 στο Παρίσι

Την Κυριακή των Βαΐων, 25.4.2021, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος. Μαζί του συλλειτούργησε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεβύτερος π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σημασία της Εορτής και ευχήθηκε για την Μεγάλη Εβδομάδα που εβρίσκεται μπροστά μας. 

Ο Θεοφιλέστατος μεταξύ των άλλων ανέφερε στο κήρυγμά του: Την Κυριακή των Βαΐων η Εκκλησία μας αναπαριστά, με το ευαγγελικό ανάγνωσμα, την μεγαλοπρεπή είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Καθισμένος επί πώλου όνου δέχθηκε την ενθουσιαστική υποδοχή και την αποθέωση του όχλου. Ήταν μια σκηνή που έκανε φανερό το μεσσιανικό του μεγαλείο: « ὡσαννὰ τῷ υἱῷ Δαυῒδ·»  Ο Θεός χάρισε στον Υιό Του την αποθεωτική αυτή υποδοχή σαν αμοιβή και ενίσχυση για την μεγάλη θυσία προς την οποία όδευε, μια πρόγευση της λαμπράς δόξας που τον περίμενε μετά την ολοκλήρωση της θυσίας Του. 







O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος αφού προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος ομίλησε σχετικώς.







Δεν υπάρχουν σχόλια: