e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στο Κίεβο για Ονομαστήρια Επιφανίου και προετοιμασία Επίσκεψης Βαρθολομαίου [gr-ua]

 

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέβη χθες, 26.5.2021, στο Κίεβο, για να μεταφέρει τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο για τα Oνομαστήριά του. 

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα συναντηθεί και με κυβερνητικούς παράγοντες για την προετοιμασία της Πατριαρχικής Επίσκεψης στο Κίεβο, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Еммануїл від імені Вселенського Патріарха привітав Предстоятеля ПЦУ

27 Травня 2021

26 травня 2021 року митрополит Халкідонський Еммануїл відвідав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія у його резиденції. З нагоди іменин Предстоятеля ПЦУ ієрарх передав особисті теплі вітання і подарунок від Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія.

«Ваше Блаженство! Від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, від Великої Церкви Христової, від мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди дня Ваших іменин, який Ви святкували вчора! На жаль я не міг взяти участь у Божественній літургії, бо в цей час у Патріархаті відбувалося прийняття Президента Польщі, але преосвященний єпископ Команський Михаїл, Екзарх, у співслужінні з Вами засвідчив нашу любов у Христі та повагу до Вашого Блаженства! Многії літа, Блаженнійший владико! Сердечно вітаю Вас із завершенням робіт у Вашій офіційній резиденції – я добре вражений красою, але водночас і стриманістю та продуманістю цього місця!», – зазначив ієрарх.

Митрополит Еммануїл повідомив про підготовку візиту Вселенського Патріарха Варфоломія до України у серпні цього року: «Його Всесвятість благословив мені прибути до Києва, щоби ми спільно з Православною Церквою України та відповідними представниками Української держави обговорили підготовку до візиту, який відбудеться на запрошення високоповажного Президента України Володимира Зеленського. Патріарх з радістю очікує на цей візит».

Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував митрополиту Халкідонському за вітання і добрі побажання та просив передати найтепліші слова пошани Святійшому Вселенському Патріарху Варфоломію. «І наша Помісна Церква, і українське суспільство з добрими почуттями очікуємо на візит Предстоятеля Матері-Церкви до Києва – перший візит після дарування Томосу про автокефалію», – зазначив Предстоятель.

У подальшій розмові відбулося обговорення пропозицій щодо програми візиту, а також інших питань, які стосуються розвитку Помісної УПЦ і міжправославних відносин.

На завершення зустрічі, у якій також брав участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній побажав митрополиту Еммануїлу успішної праці у підготовці візиту.

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: