e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στην Θεολογική Σχολή αφίχθη σήμερα το πρωί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επικεφαλής ομίλου εντοπίων ιατρών.
Ο Παναγιώτατος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα, μίλησε στους επισκέπτες κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής για την ιστορία και τη σημασία της ως πνευματικού φυτωρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον Καθηγούμενο στις αίθουσες διδασκαλίας, το Συνοδικό, τους μαθητικούς κοιτώνες, την βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.
Κατά την παραμονή του ο Παναγιώτατος συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Καππαδοκία και όμιλο προσκυνητών από την Ελλάδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: