e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Με δάκρυα και κωδωνοκρουσίες υποδέχτηκαν τον Ηγούμενο Εφραίμ στο Βατοπαίδι [video]

Της Δήμητρας Μακρυγιάννη

Έπειτα από δύο μήνες ο ηγούμενος Εφραίμ επέστρεψε στα γνώριμά του μέρη, στο Βατοπαίδι. Η μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό κερδήθηκε. Με δάκρυα στα μάτια και τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα τον υποδέχτηκαν οι 120 μοναχοί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο ηγούμενος Εφραίμ άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την δύσκολη στιγμή της ζωής του. Ο κορωνοϊός τον έκανε να δει τον θάνατο κατάματα.

"Η Παναγία με φέρνει στη γιορτή της. Είναι αλήθεια ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εξηγηθεί με ανθρώπινο λογισμό… εδώ πέρα ανέστην εκ νεκρών. Εσείς μιλούσατε για τον τάφο μου, άλλοι μιλούσαν για τον θάνατό μου."

Πενήντα μία ημέρες πέρασε ο γέροντας Εφραίμ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός’’ στην Αθήνα. Ανεμβολίαστος, διασωληνωμένος, με βαρύτατες επιπλοκές. Ένας εφιάλτης που όπως λέει πέρασε καθώς η ζωή του παρατάθηκε.

"Ας δίνουμε δόξα στην Παναγία και να ευχηθούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας διότι μπορεί να λέγονται διάφορα γιατί παρατάθηκε η ζωή μου, εγώ σας λέω ένας που ξέρω και το κρατώ στα χέρια…η ζωή μου παρατάθηκε για να μετανοήσω, να έχω μέρες μετάνοιας."

Ευχαριστώντας θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσε το είναι του τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κάθε ασθενή που δίνει τη δική του μάχη στις εντατικές.

"Δόξα σοι ο Θεός και πάλι δόξα σοι…εκεί μου έδειξαν τόσο σεβασμό, τόση προσοχή, τόση θυσία, και οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές, δεν το περίμενα."

Τώρα πια υπέρ του εμβολιασμού ο ηγούμενος Εφραίμ και κατά των αρνητών ιερέων. Εμβολιασμένος δίνει το μήνυμα πως όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο.

Πηγή: AlphaNewsLive



Δεν υπάρχουν σχόλια: