e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Από το Άγιον Όρος στο Μανχάταν. Ο ιερομόναχος που αγιογραφεί τον Ναό του Αγ. Νικολάου στη Ν. Υόρκη


Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σήμερα νωρίς το πρωί (2.11.2021), μίλησε ο πατέρας Λουκάς, αγιογράφος στη μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, με αφορμή το ότι πρόκειται να γίνουν τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος θα φιλοξενεί αγιογραφίες του πατέρα Λουκά. 
    «Γίνονται σε μουσαμάδες οι αγιογραφίες. Πρέπει εμείς να τα έχουμε έτοιμα και να πάμε να τα τοποθετήσουμε. Πιστεύω ότι θα πάμε γύρω στα μέσα του 2022 στον Άγιο Νικόλαο. Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμο το εξωτερικό του ναού. Εσωτερικά δεν έχει γίνει κάτι. Μετά την επίσκεψη του Πατριάρχη θα αρχίσουν να δουλεύουν και εσωτερικά», είπε ο πατέρας Λουκάς. 
    Στην αγιογραφία που έχει φτιάξει ο πατέρας Λουκάς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραδίδει τον νέο ναό, στα χέρια του Αγίου Νικολάου. 
    "Είναι μια συμβολική παράσταση. Μου πήρε περίπου ένα μήνα να το φτιάξω. Η τοιχογραφία επιδέχεται μια πιο σύντομη επεξεργασία των χρωμάτων. Έχω πάει δυο φορές στη Νέα Υόρκη, για να μετρήσουμε το χώρο, να συνεννοηθούμε τι θέματα θα μπουν, πώς θα μπουν, με τι χρώματα θα δουλέψουμε, ποια θα είναι η ατμόσφαιρα του ναού αυτού".



Δεν υπάρχουν σχόλια: