e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εκδήλωση Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα 100 χρόνια από την Συνοδική Εγκύκλιο του 1920 [video-photos]

Εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την περίφημη Συνοδική Εγκύκλιο του 1920, πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Μίλησε πρώτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ακολούθησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, καθηγητής του ΑΠΘ.

Η εγκύκλιος του 1920 είναι ένα κείμενο διαχρονικής σημασίας και οικουμενικής εμβέλειας. Μέσα στο κείμενο αυτό εκφράζεται με χαρακτηριστικό τρόπο το πνεύμα της συνοδικότητας του Πατριαρχείου, η οποία εδράζεται στην αποστολική και πατερική παράδοση της ενότητας και της αγάπης. Αυτό διότι δεν απευθύνεται μόνο προς τις ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά προς όλες τις Εκκλησίες. Δεν καταπιάνεται με προβλήματα που αφορούν μόνο τους ορθοδόξους, αλλά αφορά σε όλο τον κόσμο.

  





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: