e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Το "πρώτο σένιο" της χειμερινής εορτής του Αγίου Διονυσίου [photos-video]


Απόψε, 9.12.2021, με την δύση του ηλίου, κατά την ισχύουσα στη εκκλησιαστική ζωή της Ζακύνθου παράδοση, ανακρούεται το "πρώτο σένιο του Αγίου Διονυσίου", δηλαδή η πρώτη ειδοποίηση της χειμερινής πανηγύρεως του Αγίου της Συγγνώμης, ακριβώς οκτώ ημέρες πριν ξεκινήσει ο Εσπερινός της εορτής, δηλαδή το εσπέρας της 16ης Δεκεμβρίου. 
    Τι έγινε απόψε: Παρατεταμένα εορταστικά καμπανίσματα στο Καμπαναρίο του Αγίου Διονυσίου, ενώ ακούγονται ειδικά πυροτεχνήματα (12 μπόμπες), οι δε παριστάμενοι παραδοσιακοί τύποι του Τζάντε αλληλοεύχονται: "Με το καλό του Αγίου μας" και "Του χρόνου με υγεία". 
    Παρόντες και οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο δε Δωδώνης έκανε και σχετικές προ-εόρτιες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.
    Ακολούθως -ως είθισται- στο Αρχονταρίκι της Μονής γίνεται συνάντηση των μελών της Επιτροπής Πανηγύρεως, υπό τους Μητροπολίτες και τον Ηγούμενο του Αγίου, ούτως ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της επί θύραις εορτής.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

















Δεν υπάρχουν σχόλια: