e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Κάθοδος Μητροπολίτου Ζακύνθου από τη Μονή στο Καθολικό και η τρισσή περιφορά του Αγίου Διονυσίου [photos]

Στο α΄ αυτό μέρος των αποψινών πανηγυρικών Εσπερίων (16.12.2021) προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, Πατρός και Προστάτου των Ζακυνθίων όπου γης, αποτυπώνεται η καθιερωμένη εν πομπή Κάθοδος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, των άλλων Αρχιερέων, των Κληρικών, των Αρχών και του Λαού από το Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στο Καθολικό. 

Στα προπύλαια έγινε υποδοχή και στη συνέχεια, άμα τη εισόδω, άρχισε η Δοξολογία, κατά την οποία το σεπτό Σκήνωμα του τιμωμένου Αγίου, βασταζόμενο από τέσσερις ιερείς, λιτανεύτηκε τρις εντός του Καθολικού, ενώ έψαλαν οι Χοροί των Ιεροψαλτών και παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου συγκινητικό μέλος, το οποίο ανέκαθεν κάνει τους προσκυνητές να ριγούν και να κατανύσσονται!

Άπαντα όμως, για δεύτερη φορά φέτος τελέστηκαν συγκρατημένα, εξαιτίας της ισχύουσας ακόμη και ακόμη πανδημίας εκ του φονικού Κορονοϊού του καιρού μας.

Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας














































Δεν υπάρχουν σχόλια: