e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κυριακή Ασώτου 2021 στο Φανάρι - 81α γενέθλια Πατριάρχη - Συνάντηση με Πρέσβη Vl. Božović, Νομικό Σύμβουλο Πατριαρχείου Σερβίας


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, συμπροσευχήθηκε, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο Πρέσβης της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Εξοχ. Δρ. Vladimir Božović, και πιστοί από την Πόλη.
Μετά την απόλυση, σε μία σεμνή "οικογενειακή" συγκέντρωση, ο Παναγιώτατος δέχτηκε τα σέβη και τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής για τα γενέθλιά του, ενώ η εν τη Πόλει σεπτή Ιεραρχία του ευχήθηκε με εγκάρδιο συγχαρητήριο Μήνυμα και άνθη, λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία, που ισχύουν τα Σαββατοκύριακα.
Ο Παναγιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον ελεήμονα Θεό για όλα όσα του προσέφερε στην πορεία της ζωής του, και ιδιαιτέρως στα 60 χρόνια που διακονεί την Μητέρα Εκκλησία, εκ των οποίων τα 30 από την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ευχαρίστησε δε και τη σεπτή Ιεραρχία του Θρόνου, και ευλόγησε τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, εκφράζοντας σε όλους την ευαρέσκειά του για την ολοπρόθυμη συμπαράστασή τους.
Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση, στο Πατριαρχικό Γραφείο, με τον Εξοχ. Πρέσβη Δρ. Vladimir Božović, ο οποίος είναι και Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Σερβίας, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
[Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο]

Κυριακή του Ασώτου 2021 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής του Ασώτου, 28 Φεβρουαρίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω, για την κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, στην οποία λειτούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, έψαλαν οι κ.κ. Παναγιώτης Παπαδάτος και Σταμάτιος Ζούλας. Μάλιστα ο κ. Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα προς το ευάριθμο εκκλησίασμα, το οποίο τήρησε κατά πάντα τις υγειονομικές διατάξεις περί αποφυγής του κινδύνου εκ του Κορονοϊού. 

68 rapid tests για ανίχνευση Covid-19, ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, στην Ενορία Μπανάτου Ζακύνθου


Σήμερα το πρωί, Κυριακή του Ασώτου, 28.2.2021, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, έλαβε χώραν στην Ενορία προγραμματισμένη διενέργεια ελέγχων για την ενδεχόμενη ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19. 
     Η σειρά αυτών των ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Κέντρου Λόγου "Αληθώς", μετά από σχετικό αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στον ΕΟΔΥ Ζακύνθου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Βανάτου κ. Τιμόθεο Στραβοπόδη και την Τροχαία Ζακύνθου. 
     Κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, αποτελούμενη από την κ. Σοφία Κακαέ και τον κ. Δημήτριο Κουρή, διενέργησαν συνολικά 68 rapid tests, τα οποία ήταν ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
     Σημειωτέον ότι ο αριθμός αυτός είναι αξιοπρόσεκτος, δεδομένου ότι οι εξετασθέντες προέρχονταν από όλες τις ηλικίες και διάφορα μέρη του νησιού, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΠΣ Ζακύνθου. 
     Τα μέλη της Κ.Ο.Μ.Υ. και την Τροχαία Ζακύνθου ευχαρίστησαν θερμά για την ευγένεια και την καλοσύνη τους υπέρ της κοινής ωφέλειας ο Εφημέριος και Πρόεδρος Βανάτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Θετικός Covid-19 ο Επίσκοπος Ράσκας και Πρίζρεν Θεοδόσιος. Ήταν παρών στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας


Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Επίσκοπος Ράσκας και Πρίζρεν κ. Θεοδόσιος και εκείνος από φορέα που παρευρέθηκε στις εκλογές για το νέο Πατριάρχη Σερβίας. Παρότι έχει ήπια συμπτώματα, θεωρήθηκε από τους ιατρούς προτιμότερο να σταλεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο Dragisa Misovic στο Βελιγράδι. 

 Να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Θεοδόσιος ήταν παρών στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου της Σερβίας, στις 19 Φεβρουαρίου και κύκλοι από το Πατριαρχείο Σερβίας εκτιμούν πως θα υπάρξουν και άλλα πρόσωπα που θα νοσήσουν, καθώς παρέστησαν στην εκλογή και στην ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας.

πηγή: doxologiainfonews

Ο πάσχων από Covid-19 Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος κοινωνεί με τον ορό στο χέρι


Οι εκλογές για τον νέο Πατριάρχη Σερβίας μπορεί να ανέδειξαν νέο Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, όμως η διαδικασία αποτέλεσε εστία μόλυνσης για τουλάχιστον τέσσερις αρχιερείς.

Ένας από αυτούς, ο Μπάτσκας Ειρηναίος ο οποίος στην φωτογραφία που εξασφάλισε το OrthodoxTimes.gr φαίνεται να κοινωνεί έχοντας την «πεταλούδα» του ορού στο χέρι.

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στο Παρίσι


Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τη αδεία και ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος.

Κυριακή του Ασώτου 2021 στο Φανάρι [video]


Κυριακή του Ασώτου, 28η Φεβρουαρίου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, την κεκλεισμένων των θυρών, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: