e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία για την Β΄ τάξη του Γυμνασίου Βανάτου

Πρωί Παρασκευής Δ΄ εβδομάδας των Νηστειών, 1ης Απριλίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ψαλλόντων των κ.κ. Δημητρίου Παπαδάτου, Σταματίου Ζούλα και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. 
    Σημειωτέον ότι ο κ. Ζούλας, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Βανάτου, σε συνεννόηση με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Καθηγητών του εν λόγω σχολείου, ρύθμισε τα πράγματα ούτως ώστε, σταδιακά και κατά τις Παρασκευές της Μεγάλης Σαρακοστής, να εκκλησιασθούν διαφορετικά τμήματα μαθητών, δεδομένου ότι πέρασε ήδη πολύς καιρός από τότε που τα παιδιά εκκλησιάζονταν ελεύθερα, δίχως την σκιά της Πανδημίας. Σήμερα εκκλησιάστηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης, κοινώνησαν μάλιστα πολλοί από αυτούς.
    Τα τελετουργικά της Προηγιασμένης Λειτουργίας εξήγησε στους μαθητές, με τρόπο πειστικό και προσιτό, ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας.








































Δεν υπάρχουν σχόλια: