e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Κυριακή Παραλύτου 2022 στο εν πολέμω Κίεβο [video-photos]

Την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα, 15 Μαΐου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία sτον Καθεδρικό Ναό του Χρυσοτρούλου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μιχαήλ.

Πριν αρχίσει η λειτουργία, ο Μακαριώτατος καθαγίασε νέα αντιμήνσια. Με τον Προκαθήμενο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης, ο Αρχιεπίσκοπος Vyshhorod Αγαπητός - ηγούμενος της Μονής Χρυσοτρούλου, ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλσκ Λαυρέντιος, αδελφοί της μονής και οι προσκεκλημένοι κληρικοί.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Προκαθήμενος της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας κήρυξε τον θείο λόγο προς το εκκλησίασμα.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, αναπέμφθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για τους άρχοντες και τον λαό και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος έκανε επίσης  μια προσευχή για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων και τίμησε τον ιερέα Πέτρο Κυρυτσέφσκι με ένα ακόμη λειουργικό οφίκιο: το δικαίωμα να φοράει επιστήθιο σταυρό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Μακαριώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Oleksiy Kurta.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:































Δεν υπάρχουν σχόλια: