e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οικουμενικός Πατριάρχης: Τα μοναστήρια οάσεις στην έρημο του εκκοσμικευμένου κόσμου [+video]

«Όλα τα μοναστήρια είναι οάσεις στην έρημο του κόσμου, του εκκοσμικευμένου κόσμου» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θεμελιώνοντας σήμερα το καθολικό της μονής Αγίας Αικατερίνης στην Επανομή. Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τους μοναχούς, τους οποίους αποκάλεσε «πνευματικά τέκνα», επισημαίνοντας  ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε οκτώ φορές το 'Αγιο Όρος και από καιρού εις καιρόν διάφορες μονές και σε άλλα μέρη - μεταξύ αυτών και την ομώνυμη μόνη της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά -για να ανανεώνεται πνευματικά και να αντλεί δυνάμεις και να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και πρόσθεσε: «Και προσπαθούν οι μοναχοί να κάνουν την εκκλησία μας, τη θρησκεία μας, την πίστη, κόσμον του κόσμου».

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη συνοδεία του, επιβιβάστηκε σε καραβάκι από τους Νέους Επιβάτες και ξεναγήθηκε δια θαλάσσης στις λιμνοθάλασσες του δήμου Θερμαϊκού, που είναι ενταγμένες στις περιοχές natura και αποβιβάστηκε στη Νέα Μηχανιώνα. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής στην Επανομή.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ),  Λεωνίδας Στολτίδης (ΚΚΕ) και η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη και  πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μητροπολίτες και ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.

Φάνης Γρηγοριάδης | ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: