e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Αφίχθη στη Ζάκυνθο ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος για την 400ετηρίδα Αγίου Διονυσίου


Έφθασε στον Αερολιμένα Ζακύνθου, σήμερα το πρωί, 23.8.2022, ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για να προστεί στην πανήγυρι του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου του θαυματουργού, επί τη συμπληρώσει τεσσάρων πλήρων αιώνων από της οσιακής κοιμήσεώς του. 
        Εκεί τον ανέμεναν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, καθώς επίσης οι Αρχιερείς του Αλεξανδρινού Θρόνου, οι οποίοι είχαν ήδη φθάσει στο νησί από χθες.
[Φωτορεπορτάζ: π. Σεραφείμ Κονίδης]










Δεν υπάρχουν σχόλια: