e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Κυριακή, 2.10.22, στο Βανάτο Ζακύνθου, τιμώντας τους Αγ. Κυπριανό και Ιουστίνη


Κυριακή Β΄ Λουκά, 2 Οκτωβρίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου εν Ζακύνθω, όπου τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Κυπριανού και Ιουστίνης, ευκαιρίας δοθείσης από την δωρεά εύμορφης Εικόνας Τους από τις Οικογένειες Μούσουρα και Μπούκη.
    Τον λειτουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου, οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Παναγιώτης Μούσουρας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Νικόλαος Μούσουρας. 
    Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, καλός θεολόγος και δεινός εκκλησιαστικός ομιλητής, στο κήρυγμά του προς το ικανό εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τα μάγια, το "κακό μάτι" και την πάσης φύσεως διαβολική προσβολή ή επιρροή.
    Στο τέλος έγινε Αρτοκλασία, την οποίαν προσέφεραν ευλαβώς οι Οικογένειες Μούσουρα και Μπούκη. Εξαιρέτως μνημονεύτηκε η μακαριστή ΙΟΥΣΤΙΝΗ σύζ. Νικολάου ΜΟΥΣΟΥΡΑ, η οποία υπήρξε μια εξαίρετη Ενορίτισσα, υπέρ αναπαύσεώς της, οι φέρουσες το όνομά της Ιουστίνες εγγονές της προσέφεραν γλυκίσματα σε όλους τους εκκλησιασθέντες για τα σημερινά ονομαστήριά τους.
    Στο πλαίσιο της Αρτοκλασίας, ευλογήθηκε και μια Φανουρόπιτα, την οποία πρσοκόμισε η κ. Αθηνά Μήλεση, αναπληρώτρια Εκκλησιαστική Σύμβουλος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ , με τη ματιά του Νίκου Μούσουρα:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: