e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών στον Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Σύδνεϋ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ, ιερούργησε το πρωί της Κυριακής Δ’ του Λουκά, 16 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο οποίος, αυτές τις ημέρες, ευρίσκεται στην πέμπτη ήπειρο, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για την πρώτη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 του τρέχοντος μηνός.

Τον υψηλό επισκέπτη καλωσόρισε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Στυλιανός Σκούτας, ο οποίος παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου και τη μέχρι τώρα προσφορά του στη Μεγάλη Εκκλησία.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών, αφού ευχαρίστησε τον π. Στυλιανό, αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, μνημονεύοντας την πολυετή εκκλησιαστική φιλία που τους συνδέει και ευχαριστώντας τον για τη φιλοξενία και την κανονική του άδεια να ιερουργήσει στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος.

Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, την παραβολή του καλού σπορέως, τονίζοντας ότι πρέπει να καλλιεργούμε τον αγρό της ψυχής μας για να ευδοκιμεί ο λόγος του Θεού και να ενσκηνώνει το Πανάγιο Πνεύμα στις καρδιές μας. «Ας φροντίσουμε να καλλιεργούμε αυτόν τον αγρό μακριά από τα ζιζάνια της αμαρτίας και του διαβόλου», προέτρεψε χαρακτηριστικά, «ούτως ώστε να καρποφορήσει ο λόγος του Θεού και να είμαστε φωτεινοί άνθρωποι, φωτεινοί χριστιανοί, για τον πλησίον μας και για όλον τον κόσμο».

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να παραμείνουν ενωμένοι και αγαπημένοι κοντά στην Εκκλησία και να συνεχίσουν να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και τις ιερές παραδόσεις του Γένους μας. Δεν παρέλειψε, τέλος, να μεταφέρει τις ευχές και την ευλογία Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και το πατρικό ενδιαφέρον του Παναγιωτάτου για την τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: