e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ιεραποστολική εξόρμηση στη χώρα του Τσαντ, δικαιοδοσίας Μητροπόλεως Καμερούν

4.11.2022. Συνεχίζοντας την περιοδεία του στο Βόρειο Καμερούν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος πέρασε τα σύνορα του παρακειμένου Τσαντ και επισκέφθηκε την πολύ παλιά Εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Bongor Han- Han. 

Μαζί με τον τοπικό κλήρο ετέλεσαν την Θεία Λειτουργία κάτω από ένα δένδρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν όλοι μαζί κλήρος και λαός στο σημείο όπου θα ανεγερθεί Ναός και ετέλεσαν την Ακολουθία του Αγιασμού και έθεσαν τον θεμέλιο λίθο εν μέσω των επευφημιών των πιστών.

Να σημειωθεί ότι η Εκκλησιαστική αυτή Κοινότητα διατηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια χάρις στις προσπάθειες και  τον ζήλο ενός Κατηχητού ονόματι Νέστορος εκ γενετής τυφλού.

Την ανέγερση του Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου έχει αναλάβει η Αδελφότητα Ιεραποστολής εκ Κύπρου.













Δεν υπάρχουν σχόλια: