e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Δερματούσα Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία για τα Εισόδια της Θεοτόκου, με χειροτονία Πρεσβυτέρου


Πρωί εορτής των Εισοδίων της Παναγίας, 21η Νοεμβρίου 2022, στην πανηγυρίζουσα Δερματούσα Ζακύνθου, πάλαι ποτέ Μονή, που σήμερα ανήκει στην Ενορία Τραγακίου. Αρχιερατική  Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος μάλιστα τέλεσε και την Χειροτονία σε Πρεσβύτερο τού μέχρι τώρα Διακόνου Διονυσίου Πομόνη. 
    Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται από το ίδιο αυτό χωριό, όπου διαμένει με την οικογένειά του, μάλιστα δε από την επόμενη Κυριακή θα αναλάβει την εν λόγω Ενορία. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστική Ακαδημίας Βελλάς και διακρίνεται για την κηρυκτικές δυνατότητές του, διακόνημα που ασκούσε και ως λαϊκός επί δεκαετία. Ο μέχρι σήμερα Εφημέριος, π. Δημήτριος Αποστολόπουλος, οικεία θελήσει και αιτήσει, μετατίθεται στην κενή Ενορία του Βουγιάτου.
    Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η Δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος η λιτάνευση της περίπυστης Εικόνας της Δερματούσας.
    Μετά το πέρας των λειτουργικών, κατά το έθιμο της περιοχής, διανεμήθηκε στους αντεταδόρους εκκλησιασθέντες τηγανητός μπακαλάος και αλιάδα (δηλ.σκορδαλιά).
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Γιαννόπουλος και φίλοι του διαδικτύου]

















































Δεν υπάρχουν σχόλια: