e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Μνήμη Μητροπολίτου Σάρδεων Μαξίμου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης (+30.12.1986)

Τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, εορτή του Οσίου Γεδεών του Καρακαλληνού, κατά την οποία εορτάζει ο εφημέριος της Σχολής, Αρχιμ. Γεδεών Μαγκριώτης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, συμπροσευχομένου από του ιερού βήματος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
        Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σάρδεων κυρού Μαξίμου, εξέχοντος ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου, αποφοίτου της Σχολής (1937), μέλους και Προέδρου της διοικούσης Εφορείας αυτής επί μακρά σειρά ετών, επ' αφορμή της επετείου της προς Κύριον εκδημίας του (+30 Δεκεμβρίου 1986).





Δεν υπάρχουν σχόλια: