e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ο Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας εξεδίωξε τον ρώσο ιερέα - εισβολέα σε Ναό δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας [photos]


Επιμέλεια παρουσίασης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Σήμερα, 5.2.2022, στην Επισκοπή Νιέρι και Όρους Κένυας, ο οικείος Ποιμενάρχης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Νεόφυτος, πληροφορήθηκε ότι ο Ρώσος εντεταλμένος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις κατά τόπους εισβολές και εισπηδήσεις σε Ναούς ανά την Αφρική, ο ανεκδιήγητος π. Γεώργιος Μαξίμοφ, έφθασε με τα... τσιράκια του σε Ναό της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, για ιεροπραξίες κι επίδειξη δύναμης, όπως συνήθως πράττει ανά τον κόσμο η Ρωσική Εκκλησία. 

Την κατάληψη αυτήν απέτρεψε με γενναιότητα ο ίδιος ο επιχώριος Επίσκοπος κ. Νεόφυτος, ο οποίος παρενέβη δυναμικά και κυριολεκτικά εξεδίωξε, με ανδρείο φρόνημα και πολλή παρρησία, τον εκ Ρωσίας ιερωμένο, απεσταλμένο του ψευδο-Εξάρχου Λεωνίδα Κλιν και λοιπών πουτινο-κυριλλικών ιμπεριαλιστών ληστών...

Εύγε, Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτε! Άξιος! "Τοιούτος έπρεπεν αρχιερεύς" του Αλεξανδρινού Θρόνου!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου για εισβολή Ρώσων σε Αφρική και τακτική τους μετά το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας [video]

orthodoxia.info

Το παρασκήνιο, τις προεκτάσεις αλλά και τον τελικό στόχο της ρωσικής Εκκλησίας στο θέμα της Αλεξάνδρειας, αναλύει ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ένας εκ των πλέον καταρτισμένων Ελλήνων πανεπιστημιακών.

Πατριαρχικός Εσπερινός προς τιμήν του ιερού Φωτίου στην Θεολογική Σχολή Χάλκης [photos]

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή αφίχθη το εσπέρας του Σαββάτου, 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Κατόπιν ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής του Ιερού Φωτίου στο παρακείμενο της Αίθουσα Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας Καμαριωτίσσης. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Κίσσας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, καθώς και όμιλος προσκυνητών εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης

Ευφρόσυνες στιγμές από την Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου [photos]


Με λαμπρότητα αλλά και περιοριστικά μέτρα λόγω της Πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (5.2.2022) η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, παρόντος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκπρόσωποι Προκαθημένων, Κλήρος και Λαός εκ περάτων, Άρχοντες και Αρχόμενοι, με κατάδηλο ενθουσιασμό και αναπεπταμένα συναισθήματα, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, υποδεχόμενοι τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ακολούθως δε εντός του Ναού για την προβλεπόμενη ιερά Ακολουθία της Ενθρονίσεως. 
    «Είμαι βέβαιος πως το χέρι του Θεού οδήγησε τα βήματά μου εδώ, για να ζήσω όχι απλά δίπλα σας, αλλά μαζί σας. Έρχομαι ως πατέρας της μεγάλης πνευματικής μας οικογένειας, για να λέω σε όλους πως η αγκαλιά του Θεού και της Εκκλησίας μας είναι ανοιχτή και για να σας απευθύνω αυτή την προτροπή: Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε» υπερτόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ευγένιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:

Η Χαναναία και η εποχή μας

«Ἡ δὲ εἶπε· Ναί, Κύριε· καὶ γὰρ τὰ κυνάρια ἐσθίει ἀπὸ τῶν ψιχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τῶν κυρίων αὐτῶν» (Ματθ. 15, 27) 

«Ναί, Κύριε», εἶπε ἐκείνη, «ἀλλὰ καὶ τὰ σκυλιὰ τρῶνε ἀπὸ τὰ ψίχουλα ποὺ πέφτουν ἀπὸ τὸ τραπέζι τῶν κυρίων τους». 

LIVE: Η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Το Ηράκλειο, ο ιστορικός Χάνδακας, υποδέχεται -δόξη και τιμή, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά- τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. ΕΥΓΕΝΙΟ Β΄.

Υψηλή για την Εκκλησία Κρήτης η τιμή της παρουσίας του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδευομένου από Υπουργούς της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Προέδρου του κόμματος "Κίνημα Αλλαγής" κ. Νικολάου Ανδρουλάκη, εκπροσώπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών φορέων, των Τοπικών Αρχόντων του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Νήσου και, ασφαλώς και πρωτίστως, των Υψηλών Εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄, του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, των Μακ. Αρχιεπισκόπων Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ και Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, πολλών Ιεραρχών, Ηγουμένων, Κληρικών, Μοναχών, εκπροσώπων αρχών και φορέων και του Λαού του Ηρακλείου και της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 

Τα σκυλάκια του Θεού

Του π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΚΟΥ 

«Δεν μπορώ να πάρω το ψωμί απ’ τα παιδιά μου και να το δώσω στα σκυλάκια». Ήταν τα λόγια που ο Χριστός απηύθυνε στη γυναίκα, που του ζητούσε να θεραπεύσει τη δαιμονισμένη κόρη της. Λόγια σκληρά! Υπενθύμιζαν στην πονεμένη μάνα τη θέση της. Ήταν μια Χαναναία. Μια άπιστη. Δεν ανήκε στον εκλεκτό λαό. Ο Χριστός είχε έλθει για τους Ιουδαίους. Δεν ήταν ακόμα η ώρα να ανοιχτεί προς τα έθνη. 

Σήμερα η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου


Σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 12η μεσημβρινή, η έδρα της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης, ο ιστορικός Χάνδακας, το Μεγάλο Κάστρο, η θαλασσοφίλητη Πολιτεία του Καπετάνιου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, υποδέχεται το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ Β΄, μετά την κανονική και νόμιμη, επάξια Εκλογή του υπό της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Πανσέπτου και Πανιέρου Οικουμενικού Θρόνου, και την κατά νόμον διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.