e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από Αρκίτσα: «Αυτός ο τόπος πρόκοψε, όποτε υπήρχε συναλληλία»

5.6.2022. Στην πανέμορφη Λοκρίδα και την παραλία του Μαλιακού Κόλπου στην Φθιώτιδα ολοκλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την εμβληματική δράση του στο πλαίσιο  της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθώς πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά επίσκεψη στις πυρόπληκτες και κατεστραμμένες περιοχές της Εύβοιας, τις Ροβιές, στην πυρόπληκτη Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, και κατέληξε στο λιμάνι της Αρκίτσας, απ’ όπου και ξεκίνησε την περιοδεία του, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, καθώς και τα Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής κ. Χρήστο Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Παναγιώτη Σίσκο, Ομότιμο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Χημείας ΕΚΠΑ και τον Συνοδικό Γραμματέα,  Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Κετικελένη,  καθώς και την κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη, Καθηγήτρια και Αντιπρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής ΕΚΠΑ.

Αναγόρευση ΠτΔ σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου - Η Ομιλία Σακελλαροπούλου

Ζάκυνθος, 5.6.2022. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναγορεύθηκε σε ειδική τελετή σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μετά την υποδοχή της από τις πρυτανικές αρχές και τα μέλη της Συγκλήτου, ακολούθησε η προσφώνηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου και η εκφώνηση του επαίνου για την τιμώμενη, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Περιβάλλοντος Διονύσιο Κουλουγλιώτη. Στη συνέχεια αναγνώστηκε το ψήφισμα της συνέλευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος από την πρόεδρό του Αικατερίνη Καμπάση.

Ακολουθεί η αντιφώνηση της κυρίας Σακελλαροπούλου:

Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Στέφανος: "Προσβλέπουμε στην τελική επίλυση του εκκλησιαστικού μας ζητήματος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο"

Ευχαριστούμε τον ελεήμονα Θεό, όπως και την αδελφή Εκκλησία της Σερβίας, για την συγκατάβαση και την αγάπη που έδειξε προς συμφιλίωση και την έγκαιρη και ταχεία επίλυση της αμοιβαίας σχέσης και των διοικητικών θεμάτων, η οποία ήλθε κατόπιν της παρεμβάσεως της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και με την Πράξη αποκαταστάσεως στην κανονική ενότητα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και με όλους τους πρόσφατους κόπους.

Ιστορική μέρα για την ουκρανική Ενορία-Κοινότητα του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

Αισθήματα βαθιάς συγκινήσεως κυρίευσαν τις καρδιές των μελών της ουκρανικής ορθόδοξης Ενορίας – Κοινότητας του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω, στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ, καθώς υποδέχθηκαν για πρώτη φορά τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, μετά την ένταξή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.