e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιά 2023 στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Jervis Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας και ιερούργησε επί ταις εορταίς της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους και ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα την αγάπη, τις ευχές και την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ προέτρεψε όλους κατά το νέο έτος 2023 να προσεύχονται περισσότερο, να αγαπούν περισσότερο, να μετανοούν περισσότερο, να συγχωρούν περισσότερο, να δείχνουν περισσότερη συμπόνοια προς τον πλησίον, να συμμετέχουν περισσότερο στις λατρευτικές τελετές της Εκκλησίας, στα Ιερά Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας και της Εξομολογήσεως, καθώς και να διαβάζουν περισσότερο την Αγία Γραφή, για να αποκτήσουν καλύτερη σχέση με τον Χριστό.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως ενθάρρυνε τους πιστούς να προσεύχονται για την επικράτηση ειρήνης στον κόσμο, ιδιαίτερα για την Ουκρανία, όπως επίσης να προσεύχονται για το Οικουμενικό Πατριαρχείο που συνεχίζει να εκπέμπει με αγάπη και αξιοπρέπεια το χριστιανικό μήνυμα προς όλη την οικουμένη. Ειδικότερα, ο Θεοφιλέστατος παρακάλεσε όλους να προσεύχονται για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, που στέκεται ως φάρος φωτός μπροστά στις αντιξοότητες, καθώς και τον Ποιμενάρχη τους, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, που συνεχίζει να εμπνέει τον τοπικό κλήρο και τους λαϊκούς με την εργατικότητα, την αγάπη και την αφοσίωσή του στο να υπηρετεί την Εκκλησία της Αυστραλίας.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος υπενθύμισε την επικείμενη, για πρώτη φορά, επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στη

Επιπλέον ο Επίσκοπος ανακοίνωσε για άλλη μια φορά την εναρκτήρια επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Jervis Bay, στις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα του προστάτη της ελληνορθόδοξης Ενορίας, και παρότρυνε τους ομογενείς να παραστούν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, για να λάβουν τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και να έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μαζί του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: