e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Α΄ Χαιρετισμοί 2023 στον Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Thomastown

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Μαρτίου 2023, η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Thomastown της Μελβούρνης. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Γεώργιο Φράγκο.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα που καλούνται να δώσουν οι πιστοί κατά το στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εστιάζοντας επίσης στο παράδειγμα που μας δίδει η Υπεραγία Θεοτόκος.

Σημείωσε καταρχάς ότι η περίοδος που διανύουμε, συχνά μας προκαλεί συναισθήματα λύπης και πένθους, καθώς αναλογιζόμαστε πάθη και τη σταύρωση του Χριστού. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή πρέπει να λειτουργεί ως πηγή συναισθημάτων χαράς, αφού έχει σκοπό να μας φέρει πιο κοντά στον Θεό και να βιώσουμε πνευματικά την Ανάσταση του Κυρίου. Κάλεσε δε τους πιστούς να αξιοποιήσουν αυτή την πνευματική ευκαιρία, μέσα από την άσκηση και πάντοτε με πνεύμα ενότητας εντός του Σώματος της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στην Υπεραγία Θεοτόκο, παρατήρησε πως το σεβαστό πρόσωπό της βρίσκεται στο επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων καθ’ όλη την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκειμένου να ενισχύει τους πιστούς στον πνευματικό αγώνα που δίνουν. Υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Παναγία βίωσε απερίγραπτο πόνο όταν είδε τον υιό της να βασανίζεται και να σταυρώνεται, όμως υπέμεινε τα γεγονότα αυτά με πολλή αγάπη και ταπείνωση. Παρότρυνε, λοιπόν, όλους να παίρνουν κουράγιο και δύναμη από τη Θεοτόκο και να μη χάνουν την ελπίδα και την πίστη τους όταν αντιμετωπίζουν κάποια δοκιμασία. Αντίθετα, να εμπιστεύονται το θέλημα του Θεού και να γνωρίζουν ότι μετά από τη σταύρωση, ακολουθεί η ανάσταση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: